Ruang Iklan

Rabu, 1 Januari 2014

Selamat datang 2014 dan Selamat Tinggal 2013

Sudah lama saya tidak menulis di blog kerana kesibukan aktiviti harian.

Hari demi hari berlalu, minggu bertemu minggu, bulan silih berganti, sedar tak sedar tahun 2013 telahpun meninggalkan kita. Rasa sedihpun ada. Rasa risau untuk menempuh tahun 2014 pun ada.

Pada saya tahun 2013 banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit. Kenangan manis, dapat melancung bersama keluarga dan rakan-rakan ke Ho Chi Minch, Bangkok, Pattaya dan beberapa tempat lain. Banyak lagi kenangan manis yang tidak dapat diceritakan.

Yang pahitnya, pengalaman kesakitan akibat serangan Batu Karang dan kegagalan “Stress Test” yang menggagalkan kelayakan saya untuk terus bertugas di luar negara. Seterusnya meranapkan beberapa impian saya. Kalau tidak, tentu lebih banyak pengalaman manis yang dapat saya kongsikan.

Apapun yang telah dilalui ia adalah satu pengalaman dan kegagalan dari pengalaman tersebut akan menjadikan azam untuk kita memperbaikinya.

Dari pengalaman saya di tahun lepas, walau serajin atau sehandal mana kita, kalau kesihatan tidak mengizinkan, kita seperti tidak berharga. Keazaman saya di tahun ini untuk berjaya di dalam “Stress Test” seterusnya dan mempertingkatkan kesihatan yang lebih baik kerana kekayaan yang sebenar adalah kesihatan yang baik. Kalau tak sihat camana nak pergi jalan-jalan kan ?. Kalau dah berjaya saya 'share'.

Semoga tahun 2014 akan memberikan sinar dan kejayaan untuk kita semua.

Insya Allah.

Tiada ulasan:

Iklan